Csikung – egészség – boldogság
Bejelentkezés  |  Jelszó módosítása

Magyarországi tapasztalatok

Szeretettel ajánlom figyelmedbe tanítványaim tapasztalatait, melyekből kiderül, hogy a Csung Jüan Csikung ősi tudása és módszerei működnek a mai Magyarországon is.

"Egész családommal erre az útra léptünk"

Kádár Julianna, a Csung Jüan Csikung (chi kung, qigong) rendszer lekes gyakorlója Otthon vállalkozó, három gyermekét nevelő anyuka vagyok, aki ráunt várni, hogy valami történik és túl lesz a kismamabetegségen, azaz a depressziós, "magam utálom" időszakon.

Mivel a Feng Shui érdekelt, és azon a téren is szerettem volna egy kicsit többet tenni - nem csak a szabályok betartásával így-úgy átrendezni a lakásomat, hanem valahogyan megtanulni érezni az energiákat -, keresni kezdtem az olyan módszereket, amivel ezt elérhetem.

A csikungnál kötöttem ki.

A csikunggal való találkozás és gyakorlás hatására a vártnál több változás történt életemben.

A legszembetűnőbb az allergiáim majdnem jelentéktelenre való csökkenése, vagy elmúlása.

Egy olyan több ezer év tapasztalatán alapuló, de a jelenben is öngyógyító és egészségfenntartó, szellemi-lelki fejlődést magával hozó módszerre, "eszközre" leltünk a csikungban, mely teljesebbé teheti egész további életünket. Egész családommal erre az útra léptünk. Ha adódik a lehetőség együtt gyakorolunk és teszünk meg mindent egészségünkért, a jobb, teljesebb együttlétért.

Kádár Julianna

"Minden pici lépés segít a cél elérésében"

A csikung gyakorlása során a következőket tapasztaltam:

 • a vérnyomásom rendeződött,
 • általában jobb a közérzetem,
 • belső békét mind gyakrabban tapasztalok magamban,
 • optimista szemléletem erősödött,
 • sok esetben megoldom az egészséggel kapcsolatban jelentkező problémákat,
 • érzelmi, fizikai, szellemi síkon olyan ismeret birtokába jutottam, ami fantasztikus, pedig a tudásom igencsak gyerekcipőben jár még.

Minél aktívabban csikungozom, annál erősebbek ezek az érzések. Tudom és érzem, hogy minden pici lépés segít a cél elérésében.

Dr. Hegyi Györgyné (Eszter)

"A csikung átsegített
életem eddigi legmélyebb pontján"

A rendszeres gyakorlást akkor kezdtem el, amikor megtudtam a szövettani eredményemet.

A gyakorlás hatására

 • jól viseltem a kemoterápiát, ritkán voltam rosszul, a vége felé egyre jobban tűrtem (fordítva szokott lenni...),
 • a vérképem nem romlott számottevően, beteg nem voltam (körülöttem a családtagok megfáztak, lázasak voltak többször),
 • a közérzetem javult (miközben a kezelések tartottak még),
 • a téli hónapokban egyre jobban éreztem magam (a téli depresszió elkerült),
 • megszerettem a gyakorlást, már hiányzik, ha nem csinálom.

F. Zsuzsa

"Gyerekkorom óta meglévő légúti panaszaim
javulásnak indultak"

Pintér árpád, a Csung Jüan Csikung (chi kung, qigong) rendszer lekes gyakorlója Negyvenegy éves villamos üzemmérnök és természetgyógyász vagyok. Az utóbbi két évben bekövetkezett változások miatt az életem minden területén mélypontra kerültem. Egészségileg, energetikailag, egzisztenciálisan és érzelmileg egyaránt.

A csikungot ajánlották a problémáim megoldására, mint ősi módszert. Hittem is, meg nem is a dologban, de vesztenivalóm nem volt. Az első szintű tanfolyamot hét hónappal ezelőtt végeztem el. A rendszeres gyakorlás következtében azóta az életemben jelenlévő kaotikus állapotok minden területen elkezdtek rendeződni.

Gyerekkorom óta meglévő légúti panaszaim javulásnak indultak nagyon komoly tisztulási folyamatokkal kísérve. újra van munkahelyem és biztos jövedelmem. érzelmi életem is rendeződött: itt ismertem meg barátnőmet egy csikung maraton alkalmával.

Energetikailag feltöltődtem, és ez a szint a heti kluboknak köszönhetően folyamatosan nő. Visszanyertem az erőmet és a hitemet. újra elkezdtem kezelni, és a betegek is érzik a bekövetkezett pozitív változást. Az eddig végzett jógát nagyszerűen egészíti ki a csikung gyakorlása. Az utóbbi gyakorlatok be lettek építve a mindennapjaimba, és csak ajánlhatom minden embertársamnak, aki hasonló problémákkal küzd.

Ezúton is köszönetet szeretnék mondani tanítóimnak és a tiszteletre méltó Mestereknek, hogy megtanulhattam ezt a módszert.

Pintér árpád

"Ha segíteni akarok a hozzám fordulóknak,
előbb magamat kell rendbe hozni
testileg és lelkileg"

Csikung gyakorlatokkal először 2000-ben találkoztam egy klubban, ahol bevezető gyakorlatként használtuk. Segített megnyitni és megtisztítani az energia csatornáinkat, így csodálatosan áramlott rajtunk keresztül az Univerzális életenergia. Nagyon csodálatosnak tartottam, és szerettem volna megtanulni, de nem tudtam, hogyan kezdjem el. Könyveket vásároltam, amelyek megismertettek a Taóval, csikunggal és még jó néhány szép könyvvel.

Ezek a könyvek nagy hatással voltak rám de még mindig nem tudtam semmi gyakorlatit, amit beépítethettem volna a mindennapi életembe. öt évnek kellett eltelnie, hogy készen legyek ennek megvalósítására.

2004 őszén olvastam egy hirdetést, majd jelentkeztem Tábori László csikung tanárnál. Addig valami mindig megakadályozott, valami mindig közbe jött. Végül legyőztem saját félelmeimet és ez volt a fordulópont életemben. Viszonylag gyors egymásutánban elvégeztem a Csung Jüan Csikung első, második majd harmadik szintjét.

Számomra igen nagy változást hozott. Félév alatt lefogytam hat kilót, rendszeresen táplálkozom, folyadék igényem megnőtt, hormonjaim beindultak, libidóm újra éledt, megint nőnek érzem magam. A bal alsó karom külső felén öt éve kialakult allergia majd ekcémás elváltozás elmúlt. Ma már nyoma sincs a kezemen.

Évek óta küszködök vese problémával, epebántalmakkal. Sok fizikai szenvedést okoztak nekem. Ma már egyre ritkábban okoznak problémát. Alvásigényem lerövidült, 4-5 óra elég, utána kipihenten ébredek. általában másnaponként, de gyakran egymást követő négy napon csikungozom.

Másfél év telt el, amióta elkezdtem csikungozni. Ez alatt az idő alatt úgy érzem, nagyon megváltoztam, ezt a környezetem is észrevette. Eddigi életemben a legnagyobb hibám az volt, hogy előbb járt a szám, mint az eszem. Gyakran összeütközésbe kerültem a környezetemmel. Sikertelenségemnek ez volt az egyik oka. Ma már nem dühöngök, nem csapkodok a szavakkal. Nyugodtan, derűsen, sőt békésen fogadom az élet kihívásait. Igyekszem megfontoltan, bölcsen megoldani. Ez egyre gyakrabban sikerül.

Tudatosodott bennem, hogy ha segíteni akarok a hozzám fordulóknak, akkor előbb magamat kell rendbe hozni testileg és lelkileg. úgy érzem, már gyógyulok.

Most 58 éves és nyugdíjas vagyok. önmagamhoz képest nagyon sokat fejlődtem, és fejlődni is fogok. Szerintem még nem késő egy minőségileg jobb és szebb életet élni. Még sok minden javítani való van bennem, de azt hiszem, jó úton járok, csak folytatnom kell a csikungozást!

Paxián Józsefné (Magdi)

"Környezetem, rokonok, ismerősök gratulálnak, hogy honnan hova jutottam"

Kiss László, a Csung Jüan Csikung (chi kung, qigong) rendszer lekes gyakorlója Súlyos reumatikus ízületi fájdalmak voltak az egész testemben. Lábujjaimtól a nyakamig merev volt az egész mozgásom. Csípőmben nyilalló fájdalmakat éreztem, mivel be voltak szűkülve a csípőizületeim. Térdeim is fájtak.

A háti négyes-ötös csigolyáimnál apró gerincsérveket is magaménak tudhattam. Nyakam, vállaim merevek voltak. ágyban fekvéskor nyilalló fájdalom kísérte minden mozdulatomat. Felállni, elindulni szenvedés volt.

Elmentem reuma kórházba. Megkaptam a kezeléseket, javulás nem következett be. Hévízre is elutaztam, a terápia után javulás nem történt. Ekkor fordultam a természethez. Segíts magadon! Jelentkeztem egy természetgyógyász táborba. Ott találkoztam a Csung Jüan Csikunggal. A tanár bemutatót tartott, és gyakorlatokat is mutatott. úgy éreztem, nekem szól ez a csikung rendszer.

Elvégeztem az egyes szintű tanfolyamot. A megtanult gyakorlatokat intenzíven gyakoroltam a közös gyakorlásokon és otthonomban is. Két hónap után megszűnt a nyilallás a csípőmben. Energikusabb lettem. Fokozatosan kezdtek csökkenni a fájdalmak az egész testemben. Elvégeztem a második szintet is.

Ezután az egyes és kettes szintű gyakorlatok gyakorlásával a fájdalomcsökkenés üteme felgyorsult. Energiaszintem egyre nagyobb lett. Rugalmasabbá, hajlékonyabbá vált a korábban merev testem. A fizikai terhelést egyre jobban bírtam. Gyors lett a mozgásom. Szellemi szinten is sokat fejlődtem. Sokkal bátrabb vagyok. Harmonikusnak látom a világot. Nyugodt és kiegyensúlyozott lettem. Környezetem, rokonok, ismerősök gratulálnak, hogy honnan hova jutottam.

Szeretettel ajánlom a Csung Jüan Csikungot.

Kiss László