Csikung – egészség – boldogság
Bejelentkezés  |  Jelszó módosítása

Mi az elvonulás?

Szőcsénypuszta

Csung Jüan Csikungos értelemben az elvonulás egy olyan, legalább 5 napon keresztül tartó intenzív csikungozás, ahol naponta legalább 8 óra időtartamban zajlik a közös gyakorlás.

Az általam vezetett elvonulások ezeket a minimális követelményeket lényegesen túlteljesítik.

 

A Nagy Nyári Elvonulás

Sajnos 2020-ban és 2021-ben a Covid megszakította a Nagy Nyári Elvonulások sokéves hagyományát. Ugyanakkor 2022-ben felelevenítettük ezt a sokak által hiányolt lehetőséget, és azóta is sikerült tovább ápolni ezt a hagyományt.

Idén újra elvonulunk. A lehetőségeink ez alkalommal is 1 hetet (pontosabban 8 napot) tesznek lehetővé.

 

Az elvonulás egy tipikus napja

A napi közös gyakorlás teljes időtartama 10 óra. A konkrét időbeosztás a tavalyihoz hasonlóan alakul:

  • 2 óra reggeli energia gyűjtés,
  • 4 óra délelőtt,
  • 4 óra délután.

A reggeli energia gyűjtés részeként minden reggel elvégezzük azt a Ji Csin Csing gyakorlatsort, amelyet Tamo (Boddhidarma) adott át tanítványainak. (Az elvonulás első estéjén átvesszük a gyakorlatsor minden lépését, hogy másnap reggel már teljes értékűen tudjunk együtt gyakorolni.)

A turnus közepén egy délutánt arra szánunk, hogy a közelben lévő hegyet meghódítva a szokásosnál egy kicsit erőteljesebb fizikai terhelést biztosítsunk magunknak. Ezen a napon a reggeli, a délelőtti és az esti közös gyakorlások a szokásos módon történnek.

 

Minek köszönhető az elvonulás erőteljes hatása?

Elsősorban a sok gyakorlásnak! 😉

Ugyanakkor érdemes megemlíteni a következő, hatásfokozó körülményeket:

Két gyakorlás között nagyon rövid idő telik el, és egyszerűen az előző gyakorlásban elért energiaszint nem tud visszarendeződni. Elvonulás közben gyakorlatilag folyamatosan emelkedik az energiaszintünk. Ehhez járul hozzá az is, hogy a gyakorlások között nem kell kizökkenni a szokásos, stresszes, hétköznapi környezetbe.

Ezek együttesen lehetővé teszik, hogy az elvonuláson olyan minőségi szintugrást tapasztaljunk meg, amely már az elvonulás után sem tud visszarendeződni, és amelynek elérése a hétköznapi tevékenységek közepette gyakorlatilag majdnem lehetetlen.